Trollok kergették az idegösszeomlás szélére a bloggert, aki törölt a faláról egy feketére festett kisfiút

Tbg
media
2016 augusztus 26., 05:55
comments 311

A híres ausztrál blogger, Constance Hall kénytelen volt szállodába költözni, és tulajdonképpen megadta magát, miután a Facebookon ízekre szedték a kommentelők egy poszt törlése miatt.

„Azt hittem, tudom kezelni ezt a szorongást, de most lélegezni sem vagyok képes”

– posztolta, miután sorozatos halálos fenyegetéseket kapott üzenetekben, telefonhívásokban.

A történet előzménye az volt, hogy egy anyuka rettenetes büszke lett, amiért a fia megnyerte az iskolai jelmezversenyt. Mivel a srác imádja az ausztrál foci egyik sztárját, Nic Naitanuit, azt találta ki, hogy Naitanuinak öltözik be.

Csakhogy Naitauni fekete bőrű, Fidzsi-szigeteki őslakos származású, a rajongója viszont fehér. Anyuka egy kicsit gondolkodott ezen, majd mondván, hogy „a kutya sem ismerné fel”, befestette a bőrét barnára. A jelmez annyira jól sikerült, hogy a jelmezversenyt megnyerte, az erről szóló sztorit pedig posztolta az anyukablogger, Hall falára.

Csakhogy Hallnak nem tetszett a történet, szerinte a barnára festett kisfiú sérti az őslakosok érzékenységét, ezért törölte a posztot, bár azt külön megjegyezte, hogy nem gondolja, hogy az anyukának bármiféle rossz szándéka lett volna.

Ekkor szabadult el a pokol, a gyerek családja, illetve egyéb kommentelők a blogger ellen fordultak, aki végül összesírt szemekkel egy hotelben kötött ki a gyerekeivel, miután férjével is összeveszett.

Jelenleg onnan posztol, hogy hagyják már végre békén.

De megkapta a magáét az édesanya is, akit a politikai korrektség védelmezői vettek őssztűz alá, és árasztották el halálos fenyegetésekkel, kénytelen volt az eredeti posztot is törölni.

Update: Az ügyben megszólalt a sportoló Naitauni is, aki elsősorban a kisfiút vette védelmébe, aki nem tudhatta, mit jelent a politika világában a feketére festett fehér arc. Naitauni szerint ezért a felvilágosításra kell minél több energiát fordítani, a feketére festett arc ugyanis szerinte is sértő szimbólum.

(Daily Mail/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.