Eltűnik a képernyőről Hajdú Péter

Hajdú Péter a Blikknek megerősítette, hogy szeptember elesével megszűnik a képernyős munkája a TV2-nél. A csatornának opciója volt arra, hogy augusztus 15-ig jelezze, kér-e még 9 részt a Showtime című Frizbi-utód Hajdú-műsorból. Nem jelezte.

A cikkből az derül ki, hogy Hajdúval gyártó-producerként még nem szakítanak azonnali hatállyal:

A csatornával kötött többi szerződésünk továbbra is érvényes, korrekt üzleti kapcsolatban maradunk a TV2-vel. A többi szerződés jelen esetben műsorgyártást, illetve ügynökségi munkákat jelent

- nyilatkozta.

Hajdú cége gyártja például az Aktívot.

Elképzelhető

- válaszolta Hajdú arra a kérdésre, hogy máshol vállal-e képernyős szereplést. Korábban ugyanakkor arról beszélt, hogy ha a Showtime nem lesz siker, végleg abbahagyja a showmankedést.

A Népszabadság már augusztus 3-án megírta, hogy ősztől valószínűleg nem lesz Showtime - a műsor egyébként elég gyengén szerepelt, az utolsó adásokra elvesztve nézőinek negyedét - illetve hogy Hajdú később gyártó-beszállítóként is kiszorulhat a TV2-ből.

A dolognak egyébként valószínűleg nem politikai okai vannak, hiszen Hajdú és a felesége az utóbbi években hevesen barátkoztak a legbefolyásosabb fideszes tőkefelhalmozókkal, a tévés pedig eleve arról volt híres, hogy milyen remek kapcsolatokat ápol a mindenkori hatalommal.

A Népszabadság ezt írta annak idején:

Információink szerint nemcsak a csökkenő nézettség és a magas költségek verték ki a biztosítékot a tévénél. Állítólag a tulajdonos, Vajna nem vette jó néven azt sem, hogy producerként nem tudta a csatornánál tartani Friderikusz Sándort. Igaz, a műsorvezetőnek nem Hajdúval, hanem a híradó színvonalával, a politikai iránnyal volt gondja. Ugyanakkor nem jött össze egyelőre a Hajdúra bízott Napló sem, korábban több felkért tévés szakember nemet mondott a felkérésre.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.