Tajvan új digitális ügyekért felelős minisztere egy transznemű programozó lett

külföld
2016 augusztus 27., 20:38
comments 97

A tajvani kormány új digitális ügyekért felelős minisztert nevezett ki nemrég. Audrey Tangnek hívják, 35 éves, és ő az első és egyben legfiatalabb transznemű tag a tajvani kormányban.

Tang legfőbb feladata az lesz, hogy átláthatóvá, közérthetővé és sokak által elérhetővé tegye a kormány működését. Egyébként tipikus csodagyerek, tizenkét évesen abbahagyta a sulit és inkább összedobott egy Mandarin nyelvű keresőmotort 15 évesen. Huszonnégy évesen vált férfiból nővé, most meg az Apple-nél dolgozik olyan pozícióban, ahol óránként egy bitcoint, azaz kb. 158 ezer forintot keres. Informatikai miniszterként októberben fogja elkezdeni a melót.

Twitteren amúgy érdemes bekövetni, ha etikus hacker-szubkultúrára jellemző világmegváltó gondolatokkal teli pozitív képeket és tech-híreket szeretnél olvasgatni. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.