20 ezren küldtek szülinapi üdvözlőkártyát egy magányos autista fiúnak Angliában

Ollie rendezgeti az üdvözlőkártyákat. Foto: Karen Jones FB

Eddig 20 ezer szülinapi üdvözlőkártyát kapott egy autizmussal élő brit kisfiú, Ollie, miután édesanyja a Facebookon kérte meg ismerőseit és más helyieket, hogy szerezzenek egy kis örömet fiának 15. születésnapjára

A dél-nyugat angliai kisvárosban, Exmouth-ban élő Karen Jones azért fordult az egyik helyi Facebook-csoport tagjaihoz, mert Ollie nagyon szereti az üdvözlőkártyákat. Annyira szereti, hogy még gyártott is magának képeslapokat. A család viszont magányosan él a kisvárosban, kevés barátjuk, ismerősük van, így Ollie nem nagyon kap ilyen köszöntőket szülinapjára.

Foto: Karen Jones FB

A felhívást 25 ezerszer osztották meg, és annyira eredményes volt, hogy Kréta szigetétől kezdve Cipruson át Ausztráliáig a világ legkülönbözőbb pontjairól indultak útnak üzenőkártyák a család otthonára címezve. Egy szaúd-arábiai segítő X-Box-ot küldött ajándékba, egy másik egy családi hétvégét ajánlott fel a Jones-éknak, és csütörtök óta folyamatosan érkeznek a levelek.

Ez a 20 ezer képeslap több, mint ahány üdvözlőlapot a királynő kapni szokott - őt úgy 17 ezren tisztelik meg születésnapján a lap szerint. Ollie pedig állítólag nagyon boldog volt, és anyja elmondása szerint azt hajtogatja, hogy "híres vagyok!"

A Plymouth Herald meg is szólaltatta az ünnepeltet is, aki azt mondta: nagyon örül, mert eddig senki nem küldött neki kártyát, most viszont annyit kapott egyszerre, hogy szeretné kérni, jövőre ne küldjenek ilyen sokat.

Karen Jones egyébként önkéntesként dolgozik a helyi autista szülők közösségében. A hálálkodáson túl arra használta fel az alkalmat, hogy elmondja, termérdek "Ollie" él még a világban.

Az autizmussal élő gyerekek gyakran nehezen kommunikálnak és fejezik ki magukat, de sokuknak rengeteget jelentenek, illetve jelentenének az ilyen és ehhez hasonló gesztusok. (Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.