A Bayer-kitüntetés ötletgazdája nem gondolta, hogy ekkora balhé lesz a lovagkeresztből

A Vasárnapi Hírek interjút készített Nagyné Pintér Jolánnal, GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettesével. Ő javasolta ugyanis, hogy Bayer Zsolt kapjon lovagkeresztet. Nagyné magánemberként cselekedett, a javaslatról még az alapítvány kuratóriumának elnöke, Stark Tamás történész sem tudott, sőt ő a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy Bayer „semmiképpen sem méltó állami díjra”.

Nagyné Pintér Jolán (via Vasárnapi Hírek)

„...hirtelen ért engem ez az egész, nem gondoltam, hogy ekkora cirkusz lesz,

nekem nem is az a dolgom, hogy ezt figyelemmel kövessem. Sokan próbálják elhallgatni a gulágokban történt borzalmakat, történészek is. A szüleim is évekig ott voltak, a gulágokban elpusztult emberek emlékét ápolom, ezzel foglalkozom, mással nem.

Bayer Zsolt írt ezekről, ennek én örülök. A többi írásával nem foglalkozom”

- így Nagyné, aki 3 hónapja, levélben javasolta a kormánynak Bayer Zsolt kitüntetését. Nagyné sajnálja, hogy az alapítvány elnöke nem ért egyet a javaslatával, de az alapítvány szabályzata szerint egyedül is dönthet ilyen kérdésekben.

Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt egyébként rengetegen küldték vissza a saját kitüntetésüket, a Visszaadottlovagkereszt-számláló már majdnem 100 főnél jár. (Vasárnapi Hírek)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.