A Bayer-kitüntetés ötletgazdája nem gondolta, hogy ekkora balhé lesz a lovagkeresztből

POLITIKA
2016 augusztus 28., 11:45
comments 288

A Vasárnapi Hírek interjút készített Nagyné Pintér Jolánnal, GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettesével. Ő javasolta ugyanis, hogy Bayer Zsolt kapjon lovagkeresztet. Nagyné magánemberként cselekedett, a javaslatról még az alapítvány kuratóriumának elnöke, Stark Tamás történész sem tudott, sőt ő a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy Bayer „semmiképpen sem méltó állami díjra”.

photo_camera Nagyné Pintér Jolán (via Vasárnapi Hírek)

„...hirtelen ért engem ez az egész, nem gondoltam, hogy ekkora cirkusz lesz,

nekem nem is az a dolgom, hogy ezt figyelemmel kövessem. Sokan próbálják elhallgatni a gulágokban történt borzalmakat, történészek is. A szüleim is évekig ott voltak, a gulágokban elpusztult emberek emlékét ápolom, ezzel foglalkozom, mással nem.

Bayer Zsolt írt ezekről, ennek én örülök. A többi írásával nem foglalkozom”

- így Nagyné, aki 3 hónapja, levélben javasolta a kormánynak Bayer Zsolt kitüntetését. Nagyné sajnálja, hogy az alapítvány elnöke nem ért egyet a javaslatával, de az alapítvány szabályzata szerint egyedül is dönthet ilyen kérdésekben.

Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt egyébként rengetegen küldték vissza a saját kitüntetésüket, a Visszaadottlovagkereszt-számláló már majdnem 100 főnél jár. (Vasárnapi Hírek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.