Amerikaiak tucatjai égetik el a Kaepernick-mezeiket, miután a játékos nem állt fel az amerikai himnusz alatt

2016 augusztus 28., vasárnap 12:15
303

A San Francisco 49ers amerikaifoci-csapat egyik leghíresebb játékosa, Colin Kaepernick nem állt fel pénteken, amikor a csapat Green Bay Packers elleni meccse előtt lejátszották az amerikai himnuszt. A játékos szombaton azt mondta, azért nem állt fel, mert nem hajlandó egy olyan országot képviselni, ami elnyomja a fekete és színesbőrű kisebbségeket.

„Nekem ezt többet jelent a focinál, és részemről önző dolog lenne szemet hunyni efölött. Holttestek vannak az utcákon, és fizetett szabadságra küldik a gyilkosságokat megúszó elkövetőket”

- nyilatkozta a játékos a rendőrök által elkövetett gyilkosságokra utalva.

Többen támogatták Kaepernick szavait a Twitteren és a Facebookon is, de még többen voltak, akik kiakadtak. Sokan szombat este már arról posztoltak képeket és videókat, ahogyan felgyújtják a Kaepernick-mezeiket.

Ez a férfi például azt mondja, hogy élete legrosszabb befektetése volt megvenni ezt a mezt, és Kaepernick szégyellje magát, ha nem tud felállni egy olyan zászló tiszteletére, aminek védelmében emberek halnak meg minden nap, és ha ezt nem tudja megtenni, akkor inkább költözzön el az országból:


De nincs egyedül a véleményével:


Ő pedig az amerikai himnuszt játssza, miközben égeti a mezt:


Egy rakás rajongó pedig azt mondja, hogy ezek után Kaepernicket nem szabadna többé játszani engedni a nemzeti ligában.A csapat egyébként kitart a támadott játékosa mellett.


(BuzzFeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt