Az ír katolikus egyház kivizsgálja a vádakat, amik szerint több papnövendék is használta a Grindr nevű meleg társkereső alkalmazást

Augusztus elején névtelen vádak alapján terjedt el a vád, hogy több ír papnövendék is használja a Grindrt, ami egy szexközpontú, meleg társkereső app. Lényegében olyan, mint a Tinder, csak melegeknek.

Az ír katolikus egyház vezetői azt mondták, kivizsgálják az ügyet, mert szerintük az ilyen viselkedés (mármint az app használata) nem való a papnövendékek közé, mert nem összeegyeztethető Jézus Krisztus tanításaival. Ugyanakkor jelezték azt is, hogy bár a híresztelések egy része igaznak bizonyult, a névtelen vádak miatt rossz, bizalmatlan hangulat alakult ki az érintet szemináriumokban, még a vádakkal nem terhelt növendékek körében is.

A megvádolt papnövendékeket a vizsgálat lezárultáig a Vatikánba küldték, hogy ott folytassák tovább a képzésüket. (Newsweek)

(A címlapon egy lengyel származású vatikáni tisztségviselő látható, aki az év elején nyilvánosan elismerte, hogy homoszexuális.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.