Ferenc pápa fogadta Orbán Viktort, és ez nem igazán tetszik a miniszterelnök híveinek

vallás
2016 augusztus 28., 12:39
comments 627

"A képen látható Európa egyik legkeresztényebb embere, aki Európát védi a muszlimoktól...mellette Ferenc pápa!"

- egy szűk óra alatt ez az egyik legnépszerűbb komment azon kép alatt, amit nemrég posztolt Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára "Audiencia" címen.

Az olvasók többsége nem túl lelkes a kép láttán, van aki szerint a pápa egyszerű Soros-ügynök, migránssimogató, más reménykedik, hogy Orbán "felvilagosítja a pápát, hogy rossz embereket támogat", és van aki szerint az sem véletlen, hogy a kormányfő ilyen szigorúan tekint az egyházvezetőre, miközben ő mosolyogva fogadja a miniszterelnök kétkezes kézfogását.

Ferenc pápa több alkalommal kifejezte szolidaritását a háború elől Európába menekülő tömegek felé. "Ajándéknak" nevezte a menekülteket, akiknek egy alkalommal többször lábait is csókolta, ellátogatott a válságos Leszbosz szigetére, és arról is beszélt, hogy "akik kerítéseket emelnek, elárulják a modern Európa álmait".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.