1000-szer idegesítőbb, mint a TED talkok, sokkal durvább, mint a Design Terminal, mi az?

2016 augusztus 29., hétfő 17:28

Akinek már nem elegek a TED-konfereciák ahhoz, hogy beindítsa a kreatív energiáit, akiben már nem indul el a csí egy sima jógázástól a Szabadság-hídon, aki már a vécére is csak Google Glass-szal jár, és aki még a laktózmentes latte macchiato mellé is mindig kér egy pohár rozéfröccsöt, arra most új nap virrad.

November 9-én ugyanis indul a konferenciák konferenciája,

a Summit At Sea.

Ezen kizárólag gazdag és/vagy sikeres emberek vesznek részt, és annyiból áll, hogy Miamiban beszállnak egy nagy hajóba, onnan pedig elhajóznak a Bahama-szigetek egy lakatlan szigetére. Ahogy a konferencia ajánlója is kiemeli: nemzetközi vizeken (mintha ettől bármennyivel is jobb lenne a dolog).

A hajóúton a felhőtlen buli mellett előadások is lesznek, kreatívok, thought leaderek, művészek és zenészek adnak elő, köztük olyan nagy nevek is, mint Eric Schmidt a Google-től, Erin Brockovich aktivista, Herbie Hancock jazz-zenész, Tony Hawk gördeszkás vagy Sonia Sanchez költő.

Az amerikai sajtó úgy jellemezte a rendezvényt, hogy olyan, mintha a davosi konferencia és a Burning Man hipszterfesztivál között lenne félúton, de fesztivál-konferencia alapítói nem értenek ezzel egyet, ők azt hangsúlyozzák, hogy ez az egész inkább egy felejthetetlen élmény.

Akár az, akár nem, az tuti, hogy nagyon drága: a tavalyi konferencia díja 3 napra 2000 dollár volt, ami ugye több mint félmillió forint. De tutira megéri. (via Quartz)

A biztonság kedvéért iderakom még egyszer ezt a videót, annyira tökéletes.