Egy kanadai horgász kifogott egy 300 kilós tokhalat

ÁLLAT
2016 augusztus 29., 14:27
comments 64

A kanadai Brit-Columbia állambam, a Fraser folyó horgászai régóta álmodoztak egy hatalmas tokhalról, amit ugyan sokan láttak már, de senkinek nem sikerült kifognia. Mivel ezek a halak évtizedekig elélnek, és ez a példány akár 100 éves is lehet, a híre már-már legendává emelte.

Most azonban egy horgászcsoport kifogta a 300 kilós, és több mint 3 méter hosszú halat.

(River Monster Adventures)
photo_camera (River Monster Adventures)

Két órába telt kicsalogatni a halat a mély vízből, de Nick McCabe, a horgász azt mondja, megérte az erőfeszítés, hiszen ez tényleg egy évtizedek óta híres hal a környéken, és most mindenki arról beszél, hogy végre valakinek a horgára akadt.

A tokhalak ugyan nagyon sokáig élnek, de viszonylag idősen válnak képessé a párosodásra is, így a horgászásuk nagyon nagy károkat is okozhat a populációban. De szerencsére ezen a vidéken minden horgásznak vissza kell engednie a vízbe a kifogott tokhalakat is, így tettek ezzel a bazinaggyal is: pár közös fotó után tovább úszhatott. (Smithsonianmag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.