Egy kínai férfi egymaga, fizikailag próbálta meg szétverni az internetet

Vejfang, egy 9 milliós kínai város egyik új lakója, Liú munkát keresve érkezett a városba. Júniusban azonban beállt táncolni 30 ezer, Guiness-rekordkísérletben részt vevő középkorú nő közé, de amikor észrevette, hogy felvételt készítenek róla, megijedt, és félelmében hazaszaladt.

Ám a szégyen miatti félelemtől hetekig nem tudott szabadulni. Attól tartott, hogy az egész világ rajta fog nevetni, ha napvilágot látnak a kompromittáló felvételek. Elhatározta hát, hogy

szétveri az internetet.

Lépésről, lépésre, elosztóról elosztóra. Neki is látott a Nagy Munkának, és a China Telekom négy internetes elosztódobozát is megrongálta már, mire az elmenő internet miatti panaszokat elkezdték kivizsgálni a rendőrök, és a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították a férfit. Letartóztatták és 100 ezer jüanos kárt okozó rongálás miatt vádat emeltek ellene.

A kínai sajtó egyelőre nem talált az elméletileg kínos táncolásról készült felvételt, bár valószínűleg nem lehet olyan kellemetlen, mint az, hogy valaki puszta kézzel akarta kitépni az internetet a Földből. (Shanghaiist)