Minisztériumokra és a központi bankra is kiterjesztették az orosz harckészültségi gyakorlatot

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy bevonták az orosz fegyveres erők váratlan harckészültségi felmérésének mozgósítási részébe a távközlési, a pénzügy-, az ipari és kereskedelmi minisztérium, illetve az Állami Tartalékok Szövetségi Ügynöksége (Roszrezerv) és Oroszország Bankja szervezeti egységeit.

„A végrehajtó hatalom területi szervei a tevékenységi körök háborús körülmények közötti munkarendre való áttérését és a mozgósítás meg a területvédelem műveleteinek végrehajtását fogják koordinálni és ellenőrizni a felelősségi körzetükben” – áll a minisztérium közleményében.

A gyakorlat alatt tartalékosokat hívnak be, és katonai gyakorlatokat tartanak. Ezeken a sorkötelesek intenzív általános és szakosított katonai kiképzést kapnak, és katonai egységeknél gyakorolják a harci koordinációt.

Először gyakorolják majd állandó állomáshelyüktől elvezényelt egységeknek az Oroszország Bankja helyi kirendeltségeinek finanszírozását. A tervek szerint ellenőrizni fogják a dél-oroszországi hadiipari létesítmények szállítási és karbantartási kapacitásait.

A védelmi tárca szerint az emberi erőforrások felkészítésének és mozgósításának új rendszerét a 2015. július 17-én kiadott elnöki rendelet alapján gyakorolják. Ennek célja, hogy szavatolja a fegyveres erők kiképzett emberi erőforrásokkal való feltöltését mozgósítás és válsághelyzetek megoldása idején. (MTI)