Spéder áron alul adja el ingatlanbirodalmát

bűnügy
2016 augusztus 29., 15:23
comments 81

A BIF néven ismert Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ből száll most ki Spéder Zoltán, az Index tulajdonosa és az FHB Bank főnöke.

Spéder idén év elejéig baráti milliárdosnak számított, de aztán valamiért kiesett a pikszisből, és pár hónap alatt a nép, de legalább is a kormány ellensége lett belőle.

A BIF mások mellett Spéder, a szintén milliárdos NER-bárónő Schmidt Mária és Nobilis Kristóf közös cége. Benne voltak például a fideszes elit és közbeszerzési nyertesek körében népszerű Pasa Park értékesítésében, és a cégé az Indexnek is otthont adó Flórián Udvar irodaház.

A cég közleménye szerint most Spéder egyik cége adja el BIF-es részvényeinek nagy részét, ráadásul a jóval a 461 forintos tőzsdei ár alatt, papíronként 400 forintért, összesen másfél milliárd forint értékben. Így Spéder cégének részesedése 19,8 százalékról 4,8 százalékra csökken. Spéder már a múlt héten kiesett a BIF vezetőségéből.

A vevő egy bizonyos Horváth László, ő a magyar üzleti élet egyik legszínesebb és izgalmasabb személyisége, a LAC Holding tulajdonosa.

A cég és Horváth neve

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt