Elhallgat a Class FM frekvenciája

media
2016 augusztus 30., 04:45
comments 153
Michael McNutt, az új tulajdonos és Turi Árpád ügyvezető. Fotó: Red Lemon Média
photo_camera Michael McNutt, a Classs FM új tulajdonosa és Turi Árpád egykori ügyvezető. Fotó: Red Lemon Média

Jogszabály alapján kizárható, hogy november 19-ig nyertest hirdessenek a Class FM által használt országos kereskedelmi frekvencia pályázatán. Ekkor jár le a Class frekvenciajogosultsága, úgyhogy néhány hétig valószínűleg elnémul a legnagyobb elérésű rádiós hálózat az országban.

A körülményekről a Világgazdaság kérdezte a a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot (NMHH) és azt a választ kapták, hogy a Médiatanács augusztus 1-én kérte fel az NMHH-t a frekvenciaterv kidolgozására, nemrég pedig elkezdődött az új pályázat előkészítése. Az MT várhatóan egy-két héten belül napirendre veszi a frekvenciaterv véglegesítését és a pályázati felhívást.  

A Class FM-et korábban a Simicska-érdekkörbe sorolt Advenio Zrt. üzemeltette hosszú időn keresztül, de nemrég eladták azt Michael McNutt amerikai befektetőnek és köreinek. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy a hatóság talál majd kifogást a Class eddigi működésében, és nem hosszabbítja meg Simicskáékkal az év végén lejáró frekvenciajogosultságukat, hanem új pályázatot ír ki.

A pályázati tervezet közzétételét követően minimum 20, maximum 30 nap múlva tart közmeghallgatást az NMHH, amire optimális esetben október elején kerül sor. Ezt követően 45 napon belül döntenek a tervezet véglegesítéséről, és ha ez gyorsan is megy, akkor is minimum 60 napot kell hagynia a hatóságnak arra, hogy befogadjon pályázatokat. A folyamat így jócskán belenyúlhat a téli hónapokba.

A Class FM-et jelenleg üzemeltető cégnek nincs lehetősége ideigelenes szerződést kötni, arra jog szerint csak helyi médiaszolgáltatók kaphatnak lehetőséget. Ez alapján arra lehet számítani, hogy november 19. után néhány hétig néma marad a 103,3-as országos frekvencia. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.