Csokizás és kedélyes beszélgetés történt Orbán Ráhel és a bahreini olajfőnök találkozásán

POLITIKA
2016 augusztus 31., 15:46
comments 299

A "helyi szokások", valamint Garamvölgyi Balázs és Abdul Husszain bin Ali Mirza ismeretsége játszottak közre abban, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a bahreini olajhatóság akkori vezetőjének irodájában kötöttek ki tavaly szeptemberben, mondta a Népszabadságnak a bahreini magyar tiszteletbeli konzul.

photo_camera Jobbról a második Garamvölgyi, középen Ali Mirza.

A bahreiniek pedig már csak olyanok, hogy minden kedélyes találkozóról fotókat raknak ki a honlapra, és rutinból odaírják, hogy olajügyekről van szó.

Garamvölgyi fél nap távlatából hirtelen sokkal több részletre emlékszik: ma délelőtt még arról beszélt az Indexnek, hogy "nem emlékszem, tényleg nem emlékszem".

Most viszont előhívott egy csomó részletet: elmondta, Mirza irodájában csokoládét fogyasztott a társaság, majd kávézás volt, közben a bahreini olajhatósági elnöke többek között a bahreini gyöngyhalászatról mesélt Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak.

A konzul szerint természetes, hogy cikkünk után gyorsan megváltoztatták a találkozó leírását a találkozóról (kikerült a rész, amiben arról van szó, hogy olajügyekről folytak a megbeszélések, és bekerült az, amit Garamvölgyi is mond, tehát hogy az ország történetéről hallgattak előadást). Eredetileg azért kerülhetett ki az olajügyes szöveg, mert ez a hivatal munkatársainak "rutineljárása".

Azt is elmondta Garamvölgyi, hogy a Mol-vezetők egy hónappal későbbi találkozójához semmi köze nem volt Orbán Ráhel és férje látogatásának.

Garamvölgyi egyébként Mesterházy Attila közeli barátja a lap szerint. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.