Csokizás és kedélyes beszélgetés történt Orbán Ráhel és a bahreini olajfőnök találkozásán

2016 augusztus 31., szerda 15:46
317

A "helyi szokások", valamint Garamvölgyi Balázs és Abdul Husszain bin Ali Mirza ismeretsége játszottak közre abban, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a bahreini olajhatóság akkori vezetőjének irodájában kötöttek ki tavaly szeptemberben, mondta a Népszabadságnak a bahreini magyar tiszteletbeli konzul.

Jobbról a második Garamvölgyi, középen Ali Mirza.

A bahreiniek pedig már csak olyanok, hogy minden kedélyes találkozóról fotókat raknak ki a honlapra, és rutinból odaírják, hogy olajügyekről van szó.

Garamvölgyi fél nap távlatából hirtelen sokkal több részletre emlékszik: ma délelőtt még arról beszélt az Indexnek, hogy "nem emlékszem, tényleg nem emlékszem".

Most viszont előhívott egy csomó részletet: elmondta, Mirza irodájában csokoládét fogyasztott a társaság, majd kávézás volt, közben a bahreini olajhatósági elnöke többek között a bahreini gyöngyhalászatról mesélt Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak.

A konzul szerint természetes, hogy cikkünk után gyorsan megváltoztatták a találkozó leírását a találkozóról (kikerült a rész, amiben arról van szó, hogy olajügyekről folytak a megbeszélések, és bekerült az, amit Garamvölgyi is mond, tehát hogy az ország történetéről hallgattak előadást). Eredetileg azért kerülhetett ki az olajügyes szöveg, mert ez a hivatal munkatársainak "rutineljárása".

Azt is elmondta Garamvölgyi, hogy a Mol-vezetők egy hónappal későbbi találkozójához semmi köze nem volt Orbán Ráhel és férje látogatásának.

Garamvölgyi egyébként Mesterházy Attila közeli barátja a lap szerint. (Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt