A MOL nem tudott Orbán Ráhel bahreini útjáról

2016 augusztus 31., szerda 14:55
52

A MOL különböző tisztviselői elég aktívak a Perzsa-öböl menti olajmonarchiákban, így Bahreinben is, rendszeresen találkoznak ottani állami és olajcéges képviselőkkel.

A MOL- csoport illetve horvát leányvállalatának az INA-nak az emberei találkoztak a bahreini energiaügyi miniszterrel, Abdul Hussain bin Ali Mirzával 2015. októberében, egy hónappal azután, hogy bin Ali Mirza fogadta Orbán Ráhelt, a magyar miniszterelnök lányát és Tiborcz Istvánt.

Az inások kvázi bérmunkáról tárgyaltak akkor a Perzsa-öbölben, egy cégük műszaki szolgáltatásokat nyújt olajmezők kiépítésénél és karbantartásánál, ezzel kapcsolatban egyeztettek egy lehetséges megbízásról a bahreini miniszterrel.

A cégnél kérdésünkre azt mondták, hogy ők nem is tudtak Orbán Ráhel útjáról, arról nem is kell tudniuk, és biztosan nem az ő ügyükben találkozott a miniszterelnök lánya a bahreini energetikai miniszterrel.

Tegnap írtuk meg, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a bahreini olajügyi hatóság honlapja szerint olaj-, gáz- és kereskedelmi ügyekről tárgyalt a Perzsa-öböl menti országban, noha állami tisztsége egyiküknek sincs.

Orbán Ráhel nem sokkal később közleményt adott ki, és azt állította, hogy magánúton voltak férjével az országban.

A miniszteri találkozón résztvevő tiszteletbeli konzul arról beszélt, hogy nem emlékszik, hogy került a tárgyalásra.

Az első cikkünk megjelenése után kevesebb mint 24 órával a bahreini hatóság hirtelen megváltoztatta a majdnem egy éve készült eredeti beszámolót, abból kihúzták az olajügyi tárgyalásokra vonatkozó részt, és az került a szövegbe, hogy udvariassági vizitről volt csak szó.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt