A bahreiniek megváltoztatták Orbán Ráhel találkozójának leírását, már nincs benne szó olajügyekről

POLITIKA
2016 augusztus 31., 10:37
comments 278

Kevesebb, mint 24 órával az első cikkünk megjelenése után a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság megváltoztatta honlapján az Orbán Ráhel tárgyalásáról szóló hírt.

Tegnap írtuk meg, hogy a miniszterelnök lánya és férje Tiborcz István, 2015. őszén találkozott a Perzsa-öböl menti ország olajügyi miniszterével, és a helyi beszámolók szerint olaj-, gáz-, és kereskedelmi ügyekről tárgyaltak.

Ez azért volt nagyon különös, mert sem Orbán Ráhelnek sem Tiborcz Istvánnak nincs semmilyen köztisztsége, így nem világos, miért ők tárgyalnak a bahreini miniszterrel.

A találkozóról szól beszámoló tegnap még így nézett ki a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság oldalán, ebben szerepeltek az olaj- és gázügyek.

"They discussed a number of global oil and gas market and energy issues (...) investment opportunities and expanding economic and trade ties between the Kingdom of Bahrain and the Republic of Hungary. They discussed the benefit of the national economy in both the friendly countries out of improved cooperation.

Ms. Orban and his accompanying delegation expressed their deep appreciation for H.E. Dr. Mirza, and thanked him for the warm reception and issues discussed, which were aimed at creating a sustainable business environment and help build new trade and investment bridges between the two countries that will enhance the economic interests of both. They wished every success to the Kingdom for further development and prosperity."

Szóval beszéltek olaj- és gázügyekről, befektetési lehetőségesről és a két ország gazdasági kapcsolatairól.

Mára viszont megváltozott a helyzet. Az új verzió lényegesen rövidebb, ebben már nincs szó olajügyi vagy kereskedelmi megbeszélésről, csak arról, hogy találkozott Orbán Ráhel és a miniszter, aki Bahreinről mesélt a vendégeknek, akik nagyon megköszönték a szívélyes fogadtatást.

A szövegben és a címben ma már helyesen Orbán Viktor miniszterelnök lányának nevezik Ráhel, korábban a miniszterelnök feleségeként hivatkoztak rá.

Ez az anyag ugye tavaly szeptember óta volt fenn a honlapon, teljesen egyértelmű, hogy a tegnap megjelent magyar cikkek miatt változtattak ma a szövegen.

Orbán Ráhel egyébként közleményt adott ki, hogy magánúton járt tavaly ősszel Bahreinben, de arra nem adott magyarázatot, hogy miért találkozott a magánúton a helyi energiaügyi miniszterrel.

A megbeszélésen részt vevő magyar tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik, hogy került a találkozóra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.