A bahreini magyar tiszteletbeli konzul nem emlékszik, hogy került Orbán Ráhel olajügyi találkozójára

POLITIKA
2016 augusztus 31., 08:59
comments 272

Az Index elérte Garamvölgyi Balázst, Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulját, aki személyesen is részt vett Orbán Ráhel 2015-ös olajügyi találkozóján.

Garamvölgyi minden kérdést, például, hogy miről volt szó, vagy ki szervezet a találkozót, azzal hárított el, hogy ez magánlátogatás volt, és az érintetteket kell megkérdezni róla.

Mikor viszont arról érdeklődtek, hogy ő hogy került a megbeszélésre, Garmavölgyi a következőt válaszolta:

"Nem emlékszem, tavaly szeptemberben volt már, tényleg nem emlékszem."

Tegnap írtuk meg, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István 2015 őszén Bahreinben találkozott az ország energiaügyi miniszterével, és a helyi beszámolók szerint olaj-, gáz-, és kereskedelmi ügyekről tárgyaltak. A találkozóról fotók is készültek, az arról szóló hírek megjelentek a helyi Olaj és Gázügyi Hatóság oldalán, az Hatóság Instagramján és az ország egy hírportálján is.

photo_camera Kép az olajügyi találkozóról, Garamvölgyi Balázs nyíllal jelölve

Orbán Ráhel este közleményt adott ki, amiben azt állította, hogy magánúton volt férjével a Persze-öböl menti országban, arra nem adott magyarázatot, hogy a magánút keretében miért folytatott olajügyi tárgyalásokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.