Kínában külön törvényben tiltanák meg a celebeknek a drogozást és a kurvázást

2016 augusztus 31., szerda 5:57
41

Már a kínai törvényhozás előtt van az a törvényjavaslat, ami a színészektől, rendezőktől és általában a filmiparban dolgozóktól külön megköveteli, hogy vessék alá magukat a törvényeknek, valamint tartsák tiszteletben a társadalmi és erkölcsi szabályokat, mutassanak önfegyelmet és járjanak elő jó példával.

A törvény kezdeményezői szerint erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben eldurvultak a dolgok, több hírességet kellett letartóztatni azért, mert drogoztak vagy prostituáltakkal voltak.

Két éve Jackie Chan fiát, Jaycee Chant droggal kapták el Pekingben. A színész gyereke fél évet töltött börtönben és 300 dolláros pénzbüntetést kellett fizetnie. Egy másik színész, Wang Xuebing, aki korábban az ország drogellenes nagykövete volt, tavaly ismerte el, hogy drogokat használt. Az Arany Medvével díjazott Wang Quanant pedig prostitúció miatt tartóztatták le 2014 szeptemberében.

Kedden, mikor bejelentették a hírességekre szabott törvényt, a cenzúráért felelős hivatal (SAPPFT) kiadta a sajtónak, hogy a híreknek mostantól pozitív üzeneteket kell közvetíteniük, ezért kerüljék a milliárdosokról vagy a netes celebekről szóló híreket, és lehetőleg ne közvetítsék a nyugati életstílust sem. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt