Kínában külön törvényben tiltanák meg a celebeknek a drogozást és a kurvázást

életmód
2016 augusztus 31., 05:57
comments 39

Már a kínai törvényhozás előtt van az a törvényjavaslat, ami a színészektől, rendezőktől és általában a filmiparban dolgozóktól külön megköveteli, hogy vessék alá magukat a törvényeknek, valamint tartsák tiszteletben a társadalmi és erkölcsi szabályokat, mutassanak önfegyelmet és járjanak elő jó példával.

A törvény kezdeményezői szerint erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben eldurvultak a dolgok, több hírességet kellett letartóztatni azért, mert drogoztak vagy prostituáltakkal voltak.

Két éve Jackie Chan fiát, Jaycee Chant droggal kapták el Pekingben. A színész gyereke fél évet töltött börtönben és 300 dolláros pénzbüntetést kellett fizetnie. Egy másik színész, Wang Xuebing, aki korábban az ország drogellenes nagykövete volt, tavaly ismerte el, hogy drogokat használt. Az Arany Medvével díjazott Wang Quanant pedig prostitúció miatt tartóztatták le 2014 szeptemberében.

Kedden, mikor bejelentették a hírességekre szabott törvényt, a cenzúráért felelős hivatal (SAPPFT) kiadta a sajtónak, hogy a híreknek mostantól pozitív üzeneteket kell közvetíteniük, ezért kerüljék a milliárdosokról vagy a netes celebekről szóló híreket, és lehetőleg ne közvetítsék a nyugati életstílust sem. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.