Háromezret buktak a Kubatovhoz kötődő kopaszok az ATV elleni személyiségi jogi peren

POLITIKA
2016 szeptember 02., 20:25
comments 48

J. Lőrinc és K. Tibor Attila szerint az ATV megsértette a személyiségi jogaikat, amikor lefilmezték őket munka közben, amikor társaikkal együtt sikeresen elállták Nyakó István MSZP-s politikus útját a népszavazási hivatalnál. Egymillió forintos követeléssel éltek a csatornával szemben.

photo_camera Kopaszok akadályozzák az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Iroda előterében február 23-án délelőtt

Csakhogy a bíróság elutasította a keresetet, és ez háromezer forintba fog kerülni nekik, mivel az illetéket ilyenkor a felperesnek kell fizetnie.

A bíróság indoklása szerint a felperesek keresetlevele nem tartalmazott határozott, pontos kereseti kérelmet, amely az ítélet rendelkező része lehet és végrehajtás alapjául szolgálhat. És nem jelölték meg pontosan, hogy a Ptk.-ban foglalt mely személyiségi joguk sérült, továbbá nem igazolták az 1 millió forintos káruk összegszerűségét sem. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.