Kim Dzsongunt tanítja angolul a 12 éve Délnyugat-Kínában eltűnt amerikai egyetemista

David Sneddon, egy (akkor) 24 éves amerikai, azon belül is Utah állambeli mormon egyetemista éppen mandarinul tanult egy amerikai egyetemen tizenkét éve, amikor egyedül túrázni indult Kínába, azon belül is az ország délnyugati csücskénél lévő Jünnan tartományba. Aztán eltűnt.

A Tigrisugrató-szorosnál túrázott eltűnése idején. 2004 után sokáig azt gondolták róla, hogy talán meghalt, és a holtteste is eltűnt – adódott a magyarázat, hogy beleesett a szorosnál a sebes vízbe. De aztán a családjával 2011-ben közölték, hogy Davidet valószínűleg elrabolták, méghozzá az észak-koreaiak, akik egyébként is Ázsia-szerte vadásznak az amerikaiakra. Az esetről megjelent egy hosszú és nagyon érdekes riport az Outside Online-on.

Most ír hír jelent meg Sneddon hogylétéről. Egy japán újságot idéz a Salt Lake City Tribune, amiben azt írják, Sneddon életben van, sőt, van felesége és két gyereke is. És az utolsó csavar a történetben az, hogy magát Kim Dzsongunt tanítja angolul a japán híradás szerint. (Outside Online, Salt Lake City Tribune)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.