Kim Dzsongunt tanítja angolul a 12 éve Délnyugat-Kínában eltűnt amerikai egyetemista

külföld
2016 szeptember 02., 20:19
comments 97

David Sneddon, egy (akkor) 24 éves amerikai, azon belül is Utah állambeli mormon egyetemista éppen mandarinul tanult egy amerikai egyetemen tizenkét éve, amikor egyedül túrázni indult Kínába, azon belül is az ország délnyugati csücskénél lévő Jünnan tartományba. Aztán eltűnt.

A Tigrisugrató-szorosnál túrázott eltűnése idején. 2004 után sokáig azt gondolták róla, hogy talán meghalt, és a holtteste is eltűnt – adódott a magyarázat, hogy beleesett a szorosnál a sebes vízbe. De aztán a családjával 2011-ben közölték, hogy Davidet valószínűleg elrabolták, méghozzá az észak-koreaiak, akik egyébként is Ázsia-szerte vadásznak az amerikaiakra. Az esetről megjelent egy hosszú és nagyon érdekes riport az Outside Online-on.

Most ír hír jelent meg Sneddon hogylétéről. Egy japán újságot idéz a Salt Lake City Tribune, amiben azt írják, Sneddon életben van, sőt, van felesége és két gyereke is. És az utolsó csavar a történetben az, hogy magát Kim Dzsongunt tanítja angolul a japán híradás szerint. (Outside Online, Salt Lake City Tribune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.