Rétvári Bence szerint a kvótanépszavazás a keresztények számára vallási kérdés is

politika
2016 szeptember 02., 03:19
comments 220

A 777 nevű blognak adott interjút Rétvári Bence, aki szerint meg kell védeni Európa berendezkedését, amely

„a római jogra, a görög filozófiára és a Bibliára alapul, nem pedig a Koránra és a saríára.”

A KDNP-s politikus szerint azért tudtak milliók Európába érkezni az elmúlt időszakban, mert legyengült a kereszténység a kontinensen.

„Egész egyszerűen nem volt elég büszke az európai bürokrata vezetés és sok nagyváros, metropolisz vezetése a saját keresztény hagyományaira, nem becsülte, nem értékelte, légüres teret teremtett, és abba benyomul valami teljesen más,”

tette hozzá. Rétvári szerint Magyarországnak sokkal könnyebb a helyzete ebben a kérdésben, mert

„olyan Alaptörvénnyel rendelkezik, amely leszögezi, hogy Szent István a keresztény Európa részeként hozta létre a hazánkat, mely a kereszténységet nemzetmegtartó erőnek nevezte. Ez egy identitás, ugyanakkor való igaz, hogy az Európai Unió vezetőinek egy része teljesen más értékrend szerint gondolkodik és cselekszik.”

Arra a kérdésre, hogy rafinált kampánylépés, vagy komoly téttel bíró döntés a kvótanépszavazás, az államtitkár úgy felet, hogy az Európai Unió teljesen átszabhatja a bevándorlás, de

„a keresztény embernek még ennél is fontosabb a kérdés, hiszen nemcsak a kulturális, biztonsági, avagy a jóléti kérdések merülnek fel, hanem a vallási is.”

Rétvári Bence szerint Magyarország pedig az elmúlt ezer évben bebizonyította, hogy nincsen más jövője, mint a kereszténység.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.