Szijjártó szerint az államcsíny komoly dolog, és nem meglepő, ha arra a török vezetés komoly választ ad

külföld
2016 szeptember 03., 10:04
comments 60

Magyarország nemzetbiztonsági érdeke, hogy Törökországban ne legyen újabb államcsíny, mivel az ország destabilizálódása a tavalyinál is komolyabb bevándorlási hullámhoz vezethet – mondta a magyar közmédiának Szijjártó Péter Pozsonyban, az Európai Unió külügyminiszterei informális találkozójának második, befejező napján, az uniós tagországok külügyminisztereinek Törökország küldöttségével folytatott tárgyalása után.

A találkozón részt vevő uniós külügyminiszterek egy része aggályokat vetett fel az államcsínyt követő elszámoltatás miatt, a magyar kormány álláspontja ezzel kapcsolatban az, hogy az államcsíny komoly dolog, és nem meglepő, ha arra a török vezetés komoly választ ad – mondta Szijjártó Péter.

Törökországban eddig legalább 20 ezer embert börtönöztek be, ezreket kínoztak és hurcoltak meg a július 15-i sikertelen puccs óta. Erdogan elnök bejelentette: kész visszaállítani a halálbüntetést Törökországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.