Akár 5 év börtönt is kaphat egy orosz blogger, amiért a templomban játszott a Pokémon Go-val

2016 szeptember 4., vasárnap 16:10
78

A jekatyerinburgi bíróság szombaton rendelte el Ruslan Sokovsky letartóztatását, mert még augusztusban kiposztolt egy videót arról, ahogy az egyik ortodox templomban játszik a Pokémon Go-val. Az orosz állami média korábban külön felhívta a figyelmet arra, hogy senki se merjen játszani a határállomások vagy a templomok közelében, mert akár börtönt is kaphatnak ezért. A videójában Ruslan Sokovsky pont arra mutatott rá, hogy vajon miért érezné bárki is támadásnak azt, hogy az okostelefonjával sétál egy templomban, mert egy külső szemlélő nagyjából ennyit észlel abból, ha valaki az alkalmazással játszik.

Ruslan Sokovsky

Ennek ellenére a helyi rendőrség mégis ráhúzta a vallásgyalázást, Valery Gorelykh rendőrségi szóvivő szerint a „pokemonista” blogger akár 5 év börtönt is kaphat, hogy elvegyék a kedvét a vallásgyalázástól. A blogger egyébként a más videóiban is kritikus volt az egyházzal szemben, bírálta a papokat azért, amiket a helyes életútról prédikáltak (meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt