Akár 5 év börtönt is kaphat egy orosz blogger, amiért a templomban játszott a Pokémon Go-val

vallás
2016 szeptember 04., 16:10
comments 77

A jekatyerinburgi bíróság szombaton rendelte el Ruslan Sokovsky letartóztatását, mert még augusztusban kiposztolt egy videót arról, ahogy az egyik ortodox templomban játszik a Pokémon Go-val.
Az orosz állami média korábban külön felhívta a figyelmet arra, hogy senki se merjen játszani a határállomások vagy a templomok közelében, mert akár börtönt is kaphatnak ezért. A videójában Ruslan Sokovsky pont arra mutatott rá, hogy vajon miért érezné bárki is támadásnak azt, hogy az okostelefonjával sétál egy templomban, mert egy külső szemlélő nagyjából ennyit észlel abból, ha valaki az alkalmazással játszik.

photo_camera Ruslan Sokovsky

Ennek ellenére a helyi rendőrség mégis ráhúzta a vallásgyalázást, Valery Gorelykh rendőrségi szóvivő szerint a „pokemonista” blogger akár 5 év börtönt is kaphat, hogy elvegyék a kedvét a vallásgyalázástól. A blogger egyébként a más videóiban is kritikus volt az egyházzal szemben, bírálta a papokat azért, amiket a helyes életútról prédikáltak (meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.