Hihetetlenül olcsón építene autópályát Simicska Lajos

2016 szeptember 5., hétfő 5:11
122

A konkurens ajánlatokhoz képest jóval olcsóbban, mintegy 54 milliárd forintért építené meg a Közgép és olasz partnere, az Itinera az M4-es autópályának a magyar–román országhatártól Berettyóújfaluig tartó 27 kilométeres szakaszát, írja a Világgazdaság.

A lap bepillantást nyert az útépítési tender ajánlataiba, amely alapján a Simicskához köthető ajánlat sokkal olcsóbb, mint a többi. Eszerint a

  • a Közgép-Itinera 54 milliárd,
  • a Hódút-Duna Aszfalt-A-Híd 83 milliárd,
  • a francia Colas: 84 milliárd,
  • a szlovák és a cseh cégekkel pertnerkedő lábatlani Dömper Kft.: 87 milliárd

forintért vállalnák el a munkát.

Mint a VG írja „A Közgép–Itinera azonban a második legnagyobb súllyal szereplő környezetterhelési értékben is a legjobb ajánlatot tette”, így jó eséllyel nyernie kéne.

Simicska Lajos útépítő cége azután esett ki a nagy nemzeti infrastruktúra-fejlesztési pikszisből, hogy összeveszett a nemzeti nagytőkések felemelkedéséről és bukásáról döntő miniszterelnökkel, Orbán Viktorral.

A korrupciós visszaosztástól mentesült Közgép azóta már próbálkozott meglepően olcsó ajánlattal visszatérni a piacra, ám hiába az adófizetők felé tanúsítot lovagiasság, volt, hogy azért zárták ki a céget hasonló tenderből, mert túl olcsó volt az ajánlata.

„A zászló tehát az összpontszámok alapján is a Közgép–Itinera párosnak áll, körülbelül egyötöddel előzve a legfőbb konkurenseket”

– írja az ajánlatról a VG. (Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt