Schiffer András nagyot ment, de most búcsúzik

Tbg
politika
2016 szeptember 05., 09:17
comments 248

„Ma reggel 9 órakor leadtam a lemondó levelemet a házelnöki titkárságon, s ezzel megszűnt országgyűlési képviselői megbízatásom”

írta Schiffer András ma reggeli programjáról Schiffer András a Facebookon.

Schiffer András mostantól civil ember, a politikus Schiffer Andrást itt ne keressék:

„Számomra a hivatásos politizálás hat év után – jó időre egészen biztosan - befejeződött.”

Schiffer András társ volt. Társelnök. Az LMP-ben.

Nemcsak önkritikus volt, hanem van is. Ez nem múlik el a képviselőséggel:

„...nyilván én is hibáztam rengeteget, sőt – akaratomon kívül – fájdalmat is okozhattam másoknak, amit rettenetesen sajnálok”.

Ennek ellenére a civil Schiffer András ma már úgy látja, a politikus Schiffer András nem volt hiába:

„Él bennem a hiú remény, hogy a hat év munkája talán nem volt hiábavaló, talán segített egy egészen picikét – parányi kisebbségből is – közelebb kerülni egy élhetőbb, megújuló Magyarország ábrándjához, de erre majd az idő ad választ.”

Most hát úgy tűnhet, eltűnik hirtelen, de mégsem tűnik el hirtelen:

„Nem tűnök el!”

– vallja.

Olyannyira nem, hogy Schiffer András szerint a civil Schiffer András abban nem fog különbözni a politikus Schiffer Andrástól, hogy ne politizálna. Olyan nincs, mostantól a civil Schiffer András fogja gondozni a politikus Schiffer András hivatalos oldalát:

„...nem a politizálást hagyom abba, hiszen politizáltam már az LMP megalakulása előtt is. A hivatalos oldalamat éppen ezért megtartom”.

A már csak civilben politizáló Schiffer András döntését azzal indokolta, hogy mérlegelt, és rájött, hogy bármennyire is nem volt hiábavaló Schiffer András szerepe a politikában („Magyarország-ábránd”), a politikus Schiffer Andrásként már nem tudott „a meggyőződésének megfelelően a leginkább hasznára lennie környezetének, hazájának”.

Összegezve tehát: elvesztettünk egy Schiffer Andrást, de nyertünk egy Schiffer Andrást.

„Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy ablak”

– zárja sorait az új, hatékonyabb Schiffer András. (De mit akar azzal az ablakkal az Isten szerelmére!!!,??!,,!)

Az LMP ezzel a videóval búcsúzik tőle, a frakcióvezetést átmenetileg Schmuck Erzsébet látja el, képviselői mandátumát Hadházy Ákos veszi át:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.