A francia miniszterelnöknek nagyon nem tetszik, amit a New York Times Franciaországról ír

külföld
2016 szeptember 06., 11:19
photo_camera   Manuel Valls

A New York Times cikke elfogadhatatlan, hamis képet fest Franciaországról, a szabadság oszágáról - kezdi szokatlan erős, és eleve miniszterelnöktől szokatlan műfajú véleménycikkét Manuel Valls.

A francia kormányfő azért írt válaszcikket, mert a New York Times a burkiniügy hullámain riportot közölt francia muszlim nőkről, akik elmesélték, milyen megkülönböztetések érik őket, és hogy az emberek már "máshogy néznek rájuk" (ez a cikk címe is.) Visszatérő elem a muszlim nők beszámolóiban, hogy az életük Franciaországban "küzdelmes".

Valls a válaszcikkben ugyan elismeri, hogy létezik rasszizmus az országban, ahogy máshol is, de az összkép szerinte teljesen hamis, mert Franciaországban "szabadok a nők" (az ő cikkének pedig ez a címe). A NYTimes válaszcikke a miniszterelnöki válaszcikkre pedig itt olvasható, amiben reagálnak arra is, hogy Valls szerint szelektíven választották ki az interjúalanyokat.

Valls egyébként ezen az állásponton van:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.