A francia miniszterelnöknek nagyon nem tetszik, amit a New York Times Franciaországról ír

2016 szeptember 6., kedd 11:19
94
  Manuel Valls Fotó: DOMINIQUE FAGET

A New York Times cikke elfogadhatatlan, hamis képet fest Franciaországról, a szabadság oszágáról - kezdi szokatlan erős, és eleve miniszterelnöktől szokatlan műfajú véleménycikkét Manuel Valls.

A francia kormányfő azért írt válaszcikket, mert a New York Times a burkiniügy hullámain riportot közölt francia muszlim nőkről, akik elmesélték, milyen megkülönböztetések érik őket, és hogy az emberek már "máshogy néznek rájuk" (ez a cikk címe is.) Visszatérő elem a muszlim nők beszámolóiban, hogy az életük Franciaországban "küzdelmes".

Valls a válaszcikkben ugyan elismeri, hogy létezik rasszizmus az országban, ahogy máshol is, de az összkép szerinte teljesen hamis, mert Franciaországban "szabadok a nők" (az ő cikkének pedig ez a címe). A NYTimes válaszcikke a miniszterelnöki válaszcikkre pedig itt olvasható, amiben reagálnak arra is, hogy Valls szerint szelektíven választották ki az interjúalanyokat.

Valls egyébként ezen az állásponton van:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt