Egyelőre nem adják ki a gyilkos román orvost

bűnügy
2016 szeptember 06., 13:22
comments 78

Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat - közölte kedden a Maszol.ro portál.

A gyanúsított mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a portál kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. "A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját" - magyarázta az ügyvéd.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője a portálnak elmondta: a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében.

Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.

Az orvost múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán, egy Friss utcai családi házban. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a román rendőrök csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a román hatóságoknak elismerte. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.