Megvette Tony Blairt ajándékba Pontának

külföld
2016 szeptember 06., 11:28
comments 33

Ismét gyanúsítottként hallgatta ki a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kedden Victor Ponta volt román kormányfőt, akit most politikai befolyásával való visszaéléssel és pénzmosásban való bűnsegédlettel gyanúsít a DNA ploiesti-i kirendeltsége.

A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, Tony Blair volt brit miniszterelnök 2012 márciusában tartott bukaresti előadása miatt gyanúsítják Pontát.

A konferenciát az akkor még ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik alapítványa szervezte. Blair tiszteletdíját és a konferencia megszervezését Sebastian Ghita médiamágnás finanszírozta. Cserébe azért, hogy a választási kampányban Blairrel mutatkozhatott, Victor Ponta akkori pártelnök befutó helyet ígért a 2012-es parlamenti választásokon a bőkezű Ghitának.

Ghita meg is kapta a mandátumot, mint most kiderült, 220 ezer eurójába került mindez.

Ponta sűrűn jár mostanában az ügyészségre, korábban okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség gyanújával állította bíróság elé a DNA az úgynevezett Turceni-Rovinari ügyben.

Ehhez képest a volt kormányfő jelenleg Románia legnépszerűbb politikusa. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.