Az Apple vezeték nélküli fülest is kínál az új iPhonehoz

gazdaság
2016 szeptember 07., 20:39
comments 158

Ma mutatta be az Apple a legújabb, hetes iPhone-t. Az első dolog, ami kiderült róla, az az, hogy vízálló lesz (jobban mondva: cseppálló és vízlepergető), de azóta nyilvánosságra kerültek újabb részletek.

Másik nagy újítás, hogy ezen a telefonon már nincs jack-dugó, amivel a headsetet vagy sima fülhallgatókat lehet csatlakoztatni. Helyette az Apple vezeték nélküli füldugókat kínál, de mivel ez az Apple, ezért ezeket nem egyszerűen vezeték nélküli fülddugóknak nevezik, hanem AirPodoknak. Ha valakinek nagyon kell mégis a jack, lehet kapni a telefonhoz egy átalakítót, ami a töltőnek és adatkábelnek kialakított csatlakozásból csinál lyukat a hagyományos jacknek.

Az új iPhone-nak két kamerája lesz hátul. Ez nem kifejezetten Apple újítás, a tisztább kép érdekében már jó néhány telefongyártó beújította ezt. A legjobban a kínai Huawei-nek ment a P9-cel, amihez a Leica gyártott lencséket. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.