Vádat emelt az ügyészség az adóellenőröket foglyul ejtő Uber-sofőr ellen

bűnügy
2016 szeptember 07., 06:37
comments 56

Még májusban történt, hogy egy másodállásban Uber színekben fuvarozó sofőr fél óráig fogva tartott autójában két NAV-ellenőrt, miután rádöbbent, hogy utasait az adóhatóság küldte terepre.

Az "utasok" beszálltak a kocsiban a II. kerületben, igazolták magukat. A sofőr nem akart együttműködni, ki akarta rakni őket a kocsiból, de az ellenőrök mindenképp meg akarták írni a szükséges papírokat. Az uberes ekkor döntött úgy, hogy beletapos a gázba.

Később, írja az ügyészség, megállt autójával a XIII. kerületi rendőrség irodája előtt. Ott az ellenőrök ki-, majd beszálltak az autóba, de nyomatékosították, hogy csak azért, mert fel kell venniük az adatokat, mire a sofőr újra gázt adott és 30 percig meg sem állt.

Nem volt hajlandó megszakítani az utat, blokkolta az ajtókát, annyit mondott nekik, hogy "jó helyre viszi" őket, rádión pedig leadta kollégáinak az ellenőrök személyleírását. Attól félt, hogy leveszik a rendszámát. Végül - valahol a Lehel tér magasságában - sikerült meggyőzni arról, hogy álljon meg, és a jegyzőkönyv is elkészült.

Az V. és XIII. kerületi ügyészség gyorsan cselekedett, és szeptemberben személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt a 46 éves férfi ellen. A vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozták a (volt) sofőrrel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.