A TV2-n egy elítélt zsaroló arról beszélt, hogy Juhász Pétert Portik Tamás pénzeli és irányítja a börtönből, hogy megdöntse a kormányt

bűnügy
2016 szeptember 08., 15:38
comments 869

Nagy port kavart a Pesti Srácok cikke, miszerint egy ismert ellenzéki politikust irányít, és pénzel Portik Tamás; a Heti Válaszból az is kiderült, hogy „Juhász Pétert pénzeli Portik” – az erős állítással kezdte Marsi Anikó a TV2 riportját.

Pillanatkép a Tények történelmi riportjából

Mint mondták, Menyhárt Attila egykori elítélt rab kereste meg a szerkesztőséget egy olyan témával,

„amivel akár az életét is veszélybe sodorhatja”.

A férfi a riport szerint nemrég szabadult, 2,5 évet ült zsarolásért és önbíráskodásért. Gönczi Gábornak elmondta, hogy 2013 végén vagy 2014 elején találkozott először bent Portikkal, akit ide-oda vittek, és amikor harmadszorra vitték vissza, akkor kezdtek el beszélgetni. Portik egyedül ült egy zárkában, unatkozott, ezért kereste a társaságát, és ugyan nem baráti, de haveri viszonyban voltak – állítja Menyhárt, aki a riport szerint a börtönben „főszakács” néven volt ismert, mert a foglyok ellátásban segédkezett.

Menyhárt szerint Portik büszkén mesélte, hogy még a politikába is bele tud szólni, és egy embert meg is nevezett:

link Forrás

„Van ez a Juhász Péter nevű politikus, akit én úgy tituláltam, hogy a kendermagos emberke.”

A férfi azt állította, „Portik a saját emberének tartja az Együtt politikusát és alelnökét, V. kerületi képviselőt, ez pedig sokat jelent”. „Én csibészek között nőttem föl” – mondta Menyhárt, aki azt állította, hogy Portik írta Juhásznak belülről, hogy mit mondjon, mit csináljon, mit nyilatkozzon a médiában. Juhászt Portik bábnak tekinti, „aki úgy táncol, ahogy a bűnöző fütyül neki” – mondja Gönczi Gábor a riportban.

Portik – Menyhárt állítása szerint – azt is elmondta, hogy azért pénzeli Juhász Pétert, mert

a jelenlegi kormányt meg szeretné dönteni, és így akar kikerülni a börtönből.

link Forrás

Juhász Péter a cikkekre és a TV2 riportjára a Facebookon egy videóban reagált, mondván, szétperli az összes médiumot, amely megrágalmazza. Mint mondta, Portikkal soha életében nem beszélt, és soha nem fogadott el pénzt tőle, nem is fogadna.

link Forrás

A TV2 adása alatt Juhász Péter azzal frissítette a facebookos videójához írt kommentárt, hogy perre megy: „Egészen félelmetes, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek a bűnözők. Nem a rabtársra gondolok, aki nyilván némi jutalom vagy fenyegetés hatására ilyet mond, hanem a fideszes propagandát megrendelő és előállító senkiháziakra. Természetesen szétperlem őket. A jó hír, hogy így tényleg lesz pénz a korrupció feltárására.”

A TV2 riportjában ennek ellenére, mialatt a videón Juhász arról magyaráz, hogy nem dolgozott Portiknak, ezt a szöveget írták ki:

Random Juhász Péter-riport a Tényekben 2016. szeptemberében

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.