Amerikai felderítőgéppel izmozott egy orosz elfogóvadász a Fekete-tenger felett

külföld
2016 szeptember 08., 03:14
comments 397

"Veszélyes és szakmaiatlan" - jellemezte az orosz légierő egyik elfogó vadászának fekete-tengeri akcióját egy amerikai illetékes azután, hogy az amerikai védelmi minisztérium állítása szerint szerdán egy orosz Szu-27-es vadászgép

három méternyire repült el egy amerikai felderítőgép mellett.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az amerikai felderítőgép az orosz légtér felé közelített, vadászgépük "betartotta a nemzetközi szabályokat".

Egy ehhez hasonló Poseidon P-8-ast közelített meg veszélyesen egy orosz vadászgép. Greg Wood - Pool/Getty Images
photo_camera Egy ehhez hasonló Poseidon P-8-ast közelített meg veszélyesen egy orosz vadászgép. Greg Wood - Pool/Getty Images

A Pentagon egyik szóvivője, Jeff Davis százados szerint az amerikai haditengerészet P-8A Poseidon típusú felderítőgépe rutinfeladatokat végzett a nemzetközi légtérben a Fekete-tenger felett, amikor az orosz gép veszélyes manőverrel rárepült. "Az ilyen akciókban benne van a feszültség fölösleges eszkalációjának a lehetősége, és akár balesetet is okozhat" - mondta Davis.

Az oroszok állítása szerint a P-8A lekapcsolt jeladóval orosz légtér felé tartott, a Szu-27-es azért repült rá, hogy azonosítani tudja. Azt is állítják, hogy az amerikai gép ezután élesen irányt váltott. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.