Áradás a sivatagban, 38 halott Nigerben

külföld
2016 szeptember 08., 06:09
comments 25

Június óta nagy esők pusztítanak a javarészt sivatagos Nigerben, ahol mostanra már legalább 38-an vesztették életüket az arrafelé teljesen szokatlan áradásokban, amelyek 92 ezer ember otthonát pusztították el.

Az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó hivatala, az OCHA szerdán közzétett jelentésze szerint az esőzések kezdete óta 9 ezer ház semmisült meg, 26 ezer jószág pusztult el az általában inkább aszály sújtotta országban.

Az áradások legsúlyosabban az Agadez és Tahoua körüli sivatagi régiókat érintették. Az ENSZ adatai szerint a természeti katasztrófa miatt jelenleg nagyjából 50 ezer embernek nyújtanak segítséget a segélyszervezetek és a hatóságok. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.