Fogalmad sincs semmiről? Készíts Youtube-oktatóvideót!

Média
2016 szeptember 08., 19:16
comments 111

Hogy is szól a közismert mondás? Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, tanítja. Akinek pedig halvány fingja sincs róla, az Youtube-oktatóvideót készít belőle. Íme a videós tutorial műfaj legragyogóbb gyöngyszemei, amelyekből kiderül, hogy az információs társadalom még annál is sokkal jobban teljesít, mint amire akár egy évtizeddel ezelőtt számítani lehetett!

Hogyan nyissunk ki egy konzervet?

A mai puhány, elkényeztetett fiataloknak sajnos már fogalmuk sincs arról, mihez kezdjenek egy hagyományos konzervnyitóval. Sokat látott, tapasztalt szakértőnk tehát nekiáll, és egy csodás tutorial keretében bebizonyítja, hogy ha elég kitartó az ember, egy teljesen fogalmatlanul használt konzervnyitóval is ki lehet nyitni egy csilikonzervet. Előbb-utóbb. Úgy-ahogy. A suriken alakú végeredmény önmagáért beszél!

link Forrás


Hogyan játsszuk el a Smoke on the Watert akusztikus gitáron?

Te is biztosan sokat gondolkodtál már rajta, mi a titka a híres Deep Purple-szám, a Smoke on the Water riffjének. Jól láthatóan fakezű és jól hallhatóan halláskárosult szakértőnk egy dobozgitáron mutatja be a titkot, majd a végén megszólal és gitározik az összes szerencsétlen kisgyerek is, akit sikerült egy életre félrevezetnie. Jól hallható eredménnyel.

link Forrás

Hogyan éljünk túl egy zombitámadást a Call of Duty: Black Ops 2-ben?

Tapasztalt szakértőnk arra vállalkozik, hogy átfogó oktatóvideón mutassa be a Black Ops 2 azon fogásait, amelyek segítségével legyőzhetők a játékban hemzsegő zombik. A 3. percig jut, aztán meghal. Őt az isten is oktatónak, ezt a videót az isten is oktatóvideónak teremtette!

link Forrás

Hogyan gyújtsunk tüzet egy kanál segítségével?

Biztosan veled is sokszor előfordult már, hogy eltévedtél a sűrű, sötét erdőben, tüzet kellett gyújtanod, hogy túléld az éjszakát, de csak egy árva kanál volt nálad. Mit tettél? Csak nem tűz nélkül maradtál? Sokat látott szakértőnk bemutatja a kanállal való tűzgyújtás titkait, és bár a végén tényleg meggyullad valami, a tutorial számos meglepetést rejteget, érdemes minden tanácsát megfogadni!

link Forrás

Hogyan fogjuk a C-dúr akkordot ukulelén?

Az interenetes hangszeroktatás legendás darabja, amelyben szakértőnk egy depressziós hangulatú, szürke kanapén ülve mutatja be, hány pötty van az ukulelén, és hogyan kell lefogni rajta egy C-dúr akkordot. Illetve hogyan nem. Tényleg, hogyan nem?

link Forrás

Hogyan vágjunk ki egy képet a Microsoft Paintben?

Képeket letölteni az internetről mindenki le tud, de mi van akkor, ha a letöltött képet méretre szeretnéd cropolni, esetleg kivágnál belőle egy darabot? Sokat látott szakértőnk a kiváló Microsoft Paint fotómanipulációs szoftver és egy M4 A1 gépkarabély segítségével mutatja be, hogy nincsenek határok, és hogy semmi sem lehetetlen.

link Forrás

Ezek pedig már nem igaziak, mint a fenti videók, hanem paródiák, de az összes Youtube-tutorial összes fénypontját sikerült egybe sűríteniük:

Hogyan törtjünk össze egy doboz Dr Peppert lécekkel?

link Forrás

Illetve:

Hogyan vágjunk fel egy céklát?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.