A New York Times páros lábbal szállt bele Gary Johnsonba, mert nem tudta, mi az az Aleppó, de közben a New York Times sem tudta

külföld
2016 szeptember 09., 11:03
comments 68

Gary Johnsont, az amerikai Libertárius Párt elnökjelöltjét csütörtökön kérdezték egy interjúban a szíriai helyzetről. A beszélgetésben előkerült Aleppó is, az évek óta minden irányból bombázott és ostromolt szíriai nagyváros. Erre az elnökjelölt visszakérdezett:

„És mi az az Aleppó?”

link Forrás

A New York Times hosszú cikkben írta le, hogy mennyire ciki ez. A cikk alján azonban már ott van két korrekció, ugyanis az eredeti verzióban a New York Times hibásan nevezte Aleppót az ISIS tulajdonképpeni fővárosának, hiszen az nem Aleppó, hanem Rakka. Ezen kívül a New York Times azt is állította, hogy Aleppó Szíria fővárosa. Ez pedig szintén nem igaz, mert Szíria fővárosa Homsz. Ja, nem. Palmüra. Nem. Ja, igen. Szóval Damaszkusz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.