A norvég miniszterelnököt is kicenzúrázta a Facebook, mert kiposztolta az egyik legismertebb háborús képet

2016 szeptember 9., péntek 16:42
124

Hiába a világ egyik leghíresebb háborús fotójáról van szó, a Facebook akkor is gyerekpornónak nézi, ha azt a norvég miniszterelnök posztolja ki az oldalára. Nick Ut: The Terror of WarMiután Erna Solberg norvég miniszterelnök is kitette az oldalára Nick Ut Pulitzer-díjas fotóját a vietnami háborúról, a The Terror of War-t, az oldal ugyanúgy eltávolította, mint korábban az író, Tom Egeland posztját is. Ráadásul az ő fiókját még fel is függesztették.Erna Solberg norvég miniszterelnök - Fotó: AFP/NTB Scanpix / Vegard Wivestad Grøtt Solberg az ellen akart tiltakozni, hogy a közösségi oldal korábban törölte az Aftenposten napilap erről szóló cikkét is törölte, mert szerepelt benne a kép, és vezércikkben küldték el az anyjába Zuckerberget.

Miután kimoderálták a posztját, Erna Solberg felszólította a Facebookot, hogy gondolja újra a szabályzatát. Solberg azt mondta, elfogadja, ha a Facebook vagy más közösségi oldalak eltávolítják az olyan képeket, amelyeken kiskorúakkal való visszaélés vagy erőszak látható, ugyanakkor hibát követnek el, ha az olyan képeket is törlik, amik egyébként megváltoztatták a történelmet. Nagyon sajnálja, hogy a Facebook törölte a történelmi jelentőségű képet, ugyanakkor reméli, hogy a gyerekeknek meglesz a lehetőségük, hogy megismerjék a történelmi hibákat, és tanuljanak azokból.

Az erről szóló poszthoz olyan ikonikus képeket csatolt, amiket kitakarták a szereplőket, hogy megmutassák, hova vezetne, ha gondolkodás nélkül alkalmazná a szabályait a Facebook. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt