Élősködőt neveztek el Barack Obamáról

TUDOMÁNY
2016 szeptember 09., 04:33
comments 31

A Baracktrema obamai nevet kapta a tudományos keresztségben egy, a teknősök vérében élő aprócska laposféreg. A parazita nagyjából öt centi hosszú és hajszálvékony.

photo_camera Hosszú, vékony, és nagyon menő. Barack Obama nyaralásból érkezik haza a Fehér Házba. Olivier Douliery-Pool/Getty Images

A névadó a már nyugalmazott Thomas Platt, az indianai St. Mary's College biológiaprofesszora szerint ez megtiszteltetés, nem sértés.

Tény, hogy a karrierje során több mint harminc fajt felfedező Platt rendszerint példaképeiről - apósáról, doktori témavezetőjéről - nevezte el felfedezettjeit.

Az újonnan felfedezett férget például azért Obamáról nevezte el, mert

hosszú, vékony és pokoli menő.

"Bámulom és tisztelem őket" - nyilatkozta a baracktremákról.

Obamáról amúgy már neveztek el állatfajokat, például pókot, halat és kihalt gyíkot is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt