Északi Frontot alakítana Magyarország ellen a svéd bevándorlási miniszter

külföld
2016 szeptember 09., 09:18
comments 642
Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter. AFP PHOTO / John MACDOUGALL
photo_camera Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter. AFP PHOTO / John MACDOUGALL

Magyarország elleni skandináv egységfrontot alakítana Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter. Johansson csütörtökön szülővárosában, Lundban találkozott dán, norvég és finn kollégájával. A megbeszélés témája a bevándorlás, azon belül pedig

azoknak a bevándorlóknak a visszatoloncolása volt, akik nem kaptak letelepedési engedélyt, és akiket Magyarországon regisztráltak elsőként az EU-ban.

Svédországba tavaly 163 ezer menekült érkezett, a kormány becslései szerint kb. a felük kap menekültstátuszt. A visszautasítottakat pedig a hatályos európai szabályok szerint visszatoloncolnák abba az EU-tagállamba, ahol először regisztrálták őket.

Csakhogy Magyarország többször egyértelművé tette, hogy nem fogad visszatoloncolt menekülteket. A Sydsvenskan beszámolója szerint Johansson ezért

Északi Frontot

akar létrehozni, és Lundban megpróbálta rávenni kollégáit, hogy egységesen gyakoroljanak nyomást Magyarországra. Svédországban legalább ezer olyan szíriai és afgán van, akik a balkáni útvonalon, Magyarország érintésével érkeztek. "Őket Magyarországon regisztrálták menedékkérőként. A dublini szabályozás kristálytiszta. Magyarországon kell elbírálni a kérelmüket" - mondta Johansson, aki a minap még a svédországi magyar nagykövettel is tárgyalt. (Via Sydsvenskan)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.