Az amerikaiak a szíriai kormány támogatásával vádolták, erre ő állampolgárságot kért, hogy védekezhessen

külföld
2016 szeptember 11., 10:04
comments 20

Az amerikai pénzügyminisztérium tavaly novemberben rendelt el személyi szankciókat Kirszan Iljumzsinov egykori kalmük elnök, a Nemzetközi Sakkszövetség orosz elnöke ellen, mert az amerikaiak szerint Iljumzsinov anyagilag támogatta a szíriai kormányt, és eljárt az érdekében.

Iljumzsinov tagadja a vádakat. Korábbi tájékoztatása szerint három hónapot kapott a minisztériumtól, hogy megválaszoljon kétszáz kérdést, ami helyett ő felajánlotta, hogy Washingtonba utazik, és ott poligráfos vizsgálatnak veti alá magát.

Most még jobb ötlete támadt:

levélben folyamodott amerikai állampolgárságért Barack Obamához,

hogy amerikai állampolgárként aztán amerikai bíróság előtt védekezhessen a vádak ellen, amelyek miatt szankciókkal sújtották. Persze, ha megkapná az amerikai állampolgárságot, akkor már nem is érintenék őt a szankciók, amelyek alapján most nem nyithat bankszámlát, nem köthet szerződéseket az Egyesült Államokban, és nem birtokolhat 51 százaléknál nagyobb részesedést amerikai cégekben. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt