Az amerikaiak a szíriai kormány támogatásával vádolták, erre ő állampolgárságot kért, hogy védekezhessen

külföld
2016 szeptember 11., 10:04
comments 20

Az amerikai pénzügyminisztérium tavaly novemberben rendelt el személyi szankciókat Kirszan Iljumzsinov egykori kalmük elnök, a Nemzetközi Sakkszövetség orosz elnöke ellen, mert az amerikaiak szerint Iljumzsinov anyagilag támogatta a szíriai kormányt, és eljárt az érdekében.

Iljumzsinov tagadja a vádakat. Korábbi tájékoztatása szerint három hónapot kapott a minisztériumtól, hogy megválaszoljon kétszáz kérdést, ami helyett ő felajánlotta, hogy Washingtonba utazik, és ott poligráfos vizsgálatnak veti alá magát.

Most még jobb ötlete támadt:

levélben folyamodott amerikai állampolgárságért Barack Obamához,

hogy amerikai állampolgárként aztán amerikai bíróság előtt védekezhessen a vádak ellen, amelyek miatt szankciókkal sújtották. Persze, ha megkapná az amerikai állampolgárságot, akkor már nem is érintenék őt a szankciók, amelyek alapján most nem nyithat bankszámlát, nem köthet szerződéseket az Egyesült Államokban, és nem birtokolhat 51 százaléknál nagyobb részesedést amerikai cégekben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.