Szeptember 11. van, 15 éve ezen a napon repült bele 19 terrorista három repülővel a WTC-be és a Pentagonba

külföld
2016 szeptember 11., 11:06
comments 168

Azt hittem, hogy erről a napról már tényleg mindent megírtak, csak én tucatnyi nagyobb, évfordulós cikket írtam róla az elmúlt 14 évben, még az összeesküvés-elméletekről sem feledkeztem meg. De most az Esquire-nek sikerült egy igen megrázó és lírai cikkel emlékeznie:

link Forrás

A Zuhanó Ember című cikkük Richard Drew, az AP fotósának ikonikus képéről szól, amely egy, a WTC északi tornyából a halálba ugró férfit ábrázol. Több ilyen kép is született aznap, de ebben az az igazán felkavaró, ahogy

a halálba zuhanó férfi suhan, lezseren behajtott térddel, kezét a teste mellett tartva, szinte nyugalmat sugározva.

Tom Junod érzékeny, szépen megírt cikkében vezet végig a kép keletkezéstörténetétől a percepcióján át egészen addig, amíg megismerhetjük a főszereplőt és családját. Megrázó olvasmány, szánjanak rá időt, ha tehetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.