Macskássy Izolda megtalálta az elveszettnek hitt lovagkeresztjét, és azzal a lendülettel vissza is adta

politika
2016 szeptember 12., 04:38
comments 68

„Azért csak most adom vissza a kitüntetésemet, mert azt hittem, hogy a két évvel ezelőtti lakástüzemben odaveszett. A tűznek nem kellett, és most már nekem se” - mondta a Népszavának Macskássy Izolda, grafikus- és festőművész, aki 110-ként adta vissza az állami elismerését Bayer Zsolt miatt.

Macskássy jobboldali, de rendszeresen bírálja az Orbán-kormányt, szerinte stadionépítések helyett a szocálisan rászorolóknak kellene segíteni. Az általa említett lakástüzet szerinte szándékos gyújtogatás okozta, mert fenyegetéseket kapott a politikai megnyilvánulásai miatt. A tűzben harmincnál is több saját festménye veszett oda, de elégett egy ikonkép a 17-18.század fordulójáról és egy századfordulós csillár is. Ez volt a második tűz, korábban egyet még időben eloltottak.

Itt a lista a 110-ekről, akik visszadták a lovagkeresztet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.