Három érmet is szereztek a magyarok a Paralimpián

sport
2016 szeptember 13., 07:05
comments 9

Tóth Tamás bronzérmet nyert az S9-es sérültségi kategória 100 méteres gyorsúszó számában a riói paralimpia hétfői versenynapján. A szám másik magyarja, Sors Tamás hatodik lett a döntőben.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Tóth négy éve, Londonban két ezüstérmet is szerzett, az egyiket ebben a számban.

A fináléban nagyon erősen kezdett, 50 méternél ő fordult elsőként, a táv második felében azonban két ausztrál riválisa megelőzte.

A 24 éves Tóth Tamás a magyar küldöttség hetedik érmét gyűjtötte be Rióban, három ezüst mellett ez a negyedik bronz.

Ugyancsak hétfőn Osváth Richárd szerzett ezüstérmet a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának kard egyéni versenyében.

Hétfőn volt még érmese a magyar csapatnak: az asztaliteniszező Pálos Péter (S11) lett harmadik.

Az enyhén értelmi fogyatékos kategória londoni bajnoka a dél-koreai Kim Dzsi Tae ellen játszott, s 38 perc alatt 3-2-re nyert. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.