Idén már több mint 130 vietnami próbált meg Litvániába szökni

külföld
2016 szeptember 13., 13:17
comments 61

10 vietnami határsértőt és 2 orosz állampolgárt fogtak el a határőrök Litvániában, a fehérorosz határon. A hatóságok gyanúja szerint az oroszok a vietnamiak kísérői voltak.

A litván határőrség szerint a 19 és 20 éves oroszt leszámítva 9 férfit és egy nőt vettek őrizetbe. A tíz 21 és 39 év közötti határsértő közül néhánynak schengeni vízum nélküli vietnami útlevele volt, másoknál viszont semmilyen dokumentum nem volt, de az állították, hogy vietnami állampolgárok.

Majdnem egy napig tartott, mire elfogták őket, mivel miután elfogták az orosz kísérőket, a vietnamiak egy erdőben próbáltak elbújni. A határőrök egy helikopterrel és hőkamerákkal kutatták fel őket.

Az idén eddig már több mint 130, az EU-tagország Litvániába illegálisan belépni akaró vietnamit vettek őrizetbe a balti ország hatóságai.

Litvániában a törvénytelen határátlépést pénzbírsággal, de akár 6 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.