Abszurd állítás, hogy ezotéria uralná a Magyar Nemzeti Bankot

gazdaság
2016 szeptember 14., 10:13
comments 100

Egy ideje már kering a városi legenda, hogy az MNB talán nem véletlenül teszi legfontosabb bejelentéseit pontosan azokra a napokra, amiket az ezotéria csak tízmilliószoros napoknak nevez. Ezeken a napokon állítólag minden teremtő energia tízmilliószor jobban érvényesül.

Ma mi is azt hittük, hogy egy fokkal közelebb kerültünk az igazsághoz, és újabb bizonyítékot találtunk az ezoterikus bejelentések létezésére, de az MNB egy nekünk is elküldött sajtóközleményben most rácáfolt mindenre.

Részlet a közleményből:

"Abszurd állítások jelentek meg a Népszabadságban a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozóan. A napilap állításával szemben

nem hiedelmek, hanem megalapozott szakmai munka mentén folytatja tevékenységét a jegybank:az MNB előrejelzései és jelentései a legpontosabb adatokat tartalmazzák, a nemzeti bank jelzi előre a leghitelesebben a makrogazdasági mutatókat. A piaci elemzők mind a gazdasági teljesítmény mind az infláció tekintetében rendszeresen lekövetik az MNB előrejelzéseit.

A nemzeti bank közleményeire vonatkozó állítás is minden alapot nélkülöz: 2013 márciusa óta az MNB összesen 818 közleményt és 455 szakmai publikációt adott ki,

vagyis szinte nincs olyan nap, amikor a nemzeti bank ne tenne közzé legalább egy közleményt"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt