Már öt éven belül eltűnhet az ügyfélszolgálatos és taxis állások 6 százaléka az USA-ban

2016 szeptember 14., szerda 7:50
86

Tudta? Robotok fogják hamarosan elvenni egy rakás ember munkáját. Ezt persze egy ideje már lehet tudni, mi is többször foglalkoztunk a témával, de most a Forrester elemzőcég előrejelzése az eddigieknél is gyorsabb munkahelymegszűnést jósolt.

Jelentésük szerint már 2021-ben érdemben elindulhat a hullám, mely nyomán sorra szűnnek meg majd az emberi munkahelyek. A legnagyobb techcégek, azaz a Google, a Facebook, az Apple és az Amazon által fejlesztett intelligens asszisztensek addigra tökéletesen képesek lesznek ellátni ügyfélszolgálati feladatokat. A Siri, a GoogleNow vagy a Facebook Messenger-botjai már most is elég jól képesek elbeszélgetni a felhasználókkal, egyre inkább képesek megérteni viselkedéseket és segíteni döntések meghozatalában.

Az elemzők szerint 2021-re ezek a botok már annyira jól fogják beszélni az emberi nyelvet, hogy már bonyolult feladatokat is képesek lesznek ellátni.

A másik szektor, ami már rövid távon megérezheti a technológiai változások hatását, a fuvarozás: a személy- és áruszállítás terén is rengeteg munkahely szűnhet meg a vártnál is sokkal gyorsabban az elemzés szerint. (CNBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt