Mintha már a kormánytagok is unnák ezt a migránsdolgot

Tanulmányi kiránduláson járt a fél magyar kormány Bulgáriában, ahol migránsügyben egyeztetett Orbán Viktor bolgár kollégájával, szintén focista Bojko Boriszovval.

Ha már arra jártak, a bolgárok kitalálták a magyar kormány tagjainak titkos gondolatait is, és elvitték őket a saját kerítésükhöz. Ott tartott közös sajtótájékoztatót Orbán és Boriszov.

Hiába beszélt a migránsriasztó kerítések két legnagyobb európai szakértője, a bolgár miniszterelnök honlapjára kiposztolt videó alapján egyszerűen nem bírtak koncentrálni a magyar kormánytagok.


A 30 perces videó az ásítások miatt szinte végignézhetetlen úgy, hogy az ember ne dőljön arccal a klaviatúrára. ezért itt vannak a legjobb pillanatai.

Szijjártó és Európa legkeményebb arcú belügyminisztere 20 másodpercig sem bírja hallgatni Boriszovot, rögtön beszélgetni kezdenek.

Először azt hittem, hogy Szijjártó fordít Pintérnek, de Boriszov bolgárul beszélt, amit tolmács fordított magyarra.

Szegény Orbán mögé bezzeg nem jutott biodíszlet, Boriszov aztán át is ment hozzá egy ölelésre.

A két magyar miniszterre mért komoly csapás volt, hogy Boriszov visszajött a mikrofonjához. Nem lett pörgősebb az esemény, de ember sajtótájékoztatón olyan hidegvérrel még nem vett elő telefont a kabátzsebéből, mint Pintér belügyminiszter.

Azért nem látni végig Szijjártóékat, mert Boriszov rendszeresen átsétál Orbánhoz. Amikor visszajön, két dolog derül ki: 1. Orbán beszéde alatt Pintér elrakta a telefonját, 2. Szijjártó nehezen bírja, ha nem ő maga harcolhat a migránsok ellen.

Boriszov aztán egy váratlan trükkel ellépett a látványosan unatkozó miniszterek elől. Szijjártó a telefonja előrántásával oldotta a hirtelen zavart.

Aztán megismétlődött az előző forgatókönyv. Boriszov meghallgatta Orbánt, Pintér elrakta a telefonját. De aztán Boriszov megint agyoncsapta a hangulatot. amikor visszatért a magyarok elé beszélni. Szijjártó kénytelen volt bekapni egy jó hosszú ásítást.

Nem csoda, hogy Pintér újra lehúzta a zippzárt a kabátján

Aztán jött a megszokott Boriszov-trükk, ahogy ott hagyja a kameráknak a magyar minisztereket.

Boriszov jó házigazdaként újra közelebb húzódott Orbánhoz, amikor a magyar miniszterelnökön volt a beszéd sora. Majd vissza, Szijjártóék kínjai pedig folytatódjanak. A belügyminiszter természetesen megint elrakta a telefont, amikor Orbán beszélt, de Szijjártó ásítása beindítja Pintér telefonért nyúló reflexét.

Hogy el ne aludjanak, ekkor már hárman nézték Pintér telefonját. Aztán jött a már annyira ismert Boriszov-tréfa.

Orbán és Boriszov sok újat láthatóan nem mondott egymásnak, azt viszont legalább nagy egyetértésben.

Még valami. Orbán Viktor kinőtte a fehér ingét, rövid lett, már nem lehet begyűrni a nadrágba. Így egy kicsit nehéz koncentrálni a beszédére.


A végén még volt egy furcsa baráti ölelés, és vége is, Szijjártó és Pintér foglalkozhat a magyar kerítéssel.