Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá teszi a kormány Mészáros Lőrinc új projektjét

POLITIKA
2016 szeptember 14., 04:17
comments 95

A napi.hu ír arról, hogy a kormány honlapján kedden bukkant fel a tervezet (szerda délutánig lehet véleményezni!), ami alapján a Mészáros Lőrinchez köthető visontai búzafeldolgozó üzem kaphatja meg a különleges státust.

Kiemelt beruházásnak lenni azért előnyös, mert ilyenkor rövidülnek az engedélyezési határidők és a beruházással összefüggésben az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményeket sem kell beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást folytatni és településképi bejelentési eljárásra sem kerül sor.

A kormány indoklása szerint amiatt, hogy ez egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, hozzájárulnak a 26 milliárd forintból megvalósuló beruházás létrejöttéhez és ezzel 250 új munkahely is létrejön majd.

A beruházást az a Visonta Projekt Kft. hajtja végre, amit tavaly hozott létre a Mészáros és Mészáros Kft. valamint a tiszakécskei Duna Aszfalt kft.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.