Szlovén elnöke lett az UEFA-nak

futball
2016 szeptember 14., 07:28
comments 15

Szerda délelőtt Athénban megválasztották az UEFA új elnökét, a szlovén Aleksander Ceferint.

Aleksander Ceferin
photo_camera Aleksander Ceferin. Fotó: AFP/ARIS MESSINIS

A választásra azért volt szükség, mert Michel Platini korábbi elnököt korrupciós ügyei miatt decemberben eltiltottak minden futballal kapcsolatos tevékenyésgtől.

Ceferin végzettsége szerint ügyvéd, és öt éve vezeti a szlovén futballszövetséget. Őt támogatta a magyar szövetség is, elsősorban azért, mert megígérte, hogy továbbra is 24 csapatos Eb-ket akar rendezni. A magyar szövetség nevében az elnök, Csányi Sándor szavazott.

Ceferin egyetlen kihívója a holland Michael van Praag volt. Praag nem csupán a holland szövetség vezetője, de az UEFA egyik alelnöke is.

Ceferin 42-13-ra nyerte meg a szavazást, ahol minden európai szövetségnek egy voksa volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.