Az EU csalás elleni hivatala vizsgálná, hogy miért nem fogható ingyenesen Magyarországon az Euronews

bűnügy
2016 szeptember 15., 04:37
comments 124

A Figyelő értesülései szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) figyelmét is felkeltette az a furcsaság, hogy

az Antenna Hungária már akkor helyet biztosított az ingyenesen fogható digitális adók között a TV2 új csatornájának, amikor annak még csak "a TV2 csoport új csatornája" volt a munkaneve is.

Az OLAF érdeklődését azért keltette fel különösen az ügy, mert az akkor még névtelen csatornának - ami végül a rendkívül eredeti "Zenebutik" nevet kapta, és nyilvánvaló társadalmi érdek, hogy ingyen hozzáférhető legyen - a legnézettebb európai hírtelevízió, a magyar nyelven is elérhető Euronews kárára csináltak helyet a 12 digitális sugárzású, ingyenesen fogható csatorna között az Antenna Hungária Mindig TV csomagjában.

Abban a 12 csatornás válogatásban, amelybe az MTVA hat csatornája, az RTL Klub, illetve az AMC csatornáinak kínálatából válogató ajánlótévé, a C8 mellé

Andy Vajna kereskedelmi televíziójának, a TV2-nek már négy csatornája, a főadó mellett a nőket célzó FEM3, a szappanoperákat sugárzó Izaura TV és immár a Zenebutik zenecsatorna is befér.

Ami Vajnának azért jó, mert egy ingyenesen elérhető tévéadó nyilván szélesebb közönséget tud elérni azoknál, amelyek eléréséért fizetni kell. És lehet-e annál közszolgálatibb cél, hogy Andy Vajna csatornái szélesebb rétegeket elérve jobban értékesíthetők legyenek a reklámpiacon?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.